1. Humlebi indflytning 2022

Knap havde jeg opfordret til opsætning af humlebikasser da den første humlebidronning – en hushumlebi – flyttede ind – ligesom sidste år og i den samme kasse.
Sjove oplevelser følger med denne hobby. I haven foran carportkasserne var jeg i færd med at udprikle planter da en hushumle dronning brummede forbi mig søgende langs husgavlen og carporten som jo hushumlebier har for vane. Den startede med at inspicere mejsekassen, den fandt den gudskelov ikke attraktiv nok – forsatte til de næste to huller med tilhørende kasser – med samme resultat.
Ved 3. hul gik den ind – samme kasse hvor sidste års 1. hushumlebi dronning også flyttede ind – blot en uge senere. Det er mere end sandsynligt at “datteren” er blevet født i denne kasse og er vendt tilbage til fødestedet – et velkendt fænomen. I tysk sprogbrug kaldes disse dronninger “Rückkehrer” – “tilbagevendere”. Da den smuttede ind fik jeg hurtigt hentet video cam’en og skudt denne film…

1. Humlebi indflytning 2022

Som det ses af videoen kunne det næsten have været tale om sidste års 1. indflytning – se blogindlæg og videoen her.

De sidste dages høje temperaturer har som forventet sat rigtig gang i søgeaktiviteten. Flere mørke jordhumler er set – to styk “Lille skovhumle” (B.pratorum) sås også solende sig på husmuren i dag – jo sæsonen er skudt igang.


Dette indlæg blev udgivet i Humlebisæson 2022, Humleindkvartering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *