Nye blomsterfavoritter i maj-juni

Mange af mine blomsterplanter er gode gengangere fra sidste år som har vist sit værd, dvs. været godt besøgt af bierne. Enkelte nye kommer skal dog afprøves – slutteligt sætter havens størrelse sine begrænsninger. Mange er 2 eller flerårige og viser først sin blomsterpragt efter 2. år. Nedenfor er et par nye af slagsen.

Russisk slangehoved eller Echium russicum er en prægtig 2-flerårig staude.
Den er i familie med de ligeledes meget bivenlige E. vulgare (2.årig) og E. plantagineum (1.årig) som blomstrer lidt senere.
Den har den fordel fremfor de to sidst nævnte, at den fint kan overvintre.
Echium – familien er stor – over 70 mere eller mindre kendte arter. Alle gode bimagneter som står længe i blomst.

Grønkål eller Brassica oleracea er ligeledes en 2.årig plante. Vi plukker regelmæssigt kålbladene til salater fra efterår til helt hen i foråret.
I år lod jeg så et par planter stå for sjov – det havde både bierne og jeg selv meget glæde af…. Efter godt 14 dage i blomst så blev den endelig sendt i komposten.

Blodkløver – Trifolium incarnatum er en 2. til flerårig plante. Jeg såede denne smukke kløverplanter for 3 år siden. Sidste år kom der kun en enkelt blomst – og jeg var lidt skuffet -men i år viser den til gengæld sin sande pragt.
Humlebierne og især agerhumlebierne er glade for den. Den springer straks i øjnene med sin blodrøde farve når man træder ind i haven. Ud over at være en jordforbedrer så er den også flerårig.

Dette indlæg blev udgivet i Humlehaven. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *