Inspektion af have- og agerhumlekasser

Siden sidste opdatering sker der så meget i haven at det kan være svært at følge med. Sidste gang berettede jeg stolt over “bosættelsen” af den første Stenhumle dronning. Glæden varede kort og efter ca. 3-4 dage forlod hun reden selvom hun regelmæssigt var fløjet ind og ud af kassen. Efter inspektion af kassen var der heller gjort anstand til nogen kolonidannelse. Hverken nektarkrukke eller yngleceller var anlagt. Vi håber til næste år….

Inspektion

I nedenstående filmklip ses en kort inspektion af de 4 Havehumlekolonier og 1 Agerhumlekoloni. Sammenfattende kan det siges, at de ser sunde ud. Der er ikke konstateret nogle skadedyr eller sygdomme endnu. Humle voksmøllet har ikke vist sig endnu – dette skyldes nok de relativ kølige nætter på ned til 10-12 grader. Det behager ikke voksmøllet der typisk flyver i de sene aften og nattetimer når temperaturen når de 20 grader. Så fra den synsvinkel er det fint for humlebierne. Kasserne kan køle noget ned om natten så de ikke behøver at bruge for meget energi på at køle med vingerne i indgangshullet. Endnu en påmindelse om, at kasserne helst skal stå i skygge når middags- og eftermiddagssolen rigtig bager. Humlebier tåler bedre kolde end for varme temperaturer.!!!

Inspektion af Have-og Agerhumlefamilierne d. 14. juni 2023

Status for kasserne pr. 14. juni 2023

3 Mørke jordhumlefamilier – alle med arbejdere – 2. med dronninger fra i dag
4 Havehumlefamilier – alle med arbejdere – 2 med dronninger
2 Hushumlefamilier – alle med arbejdere – 1. med dronninger fra i går og 1 med Hussnyltehumledronninger/droner fra i dag*
2. Agerhumlefamilier – alle med arbejdere
* Se næste blogindlæg der skal handle om “Dronninger”

Dette indlæg blev udgivet i Humlebisæson 2023. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *