Humlebi beboelser – status 20.4.2023

Siden sidst er der sket en hel del – det var kun forventeligt. De første uger af april er erfaringsmæssigt højsæson for søgende humlebi-dronniger således også her i Flensborg.

Af de første 3 mørke jordhumler er der kun én tilbage. Af de resterende to er en blevet forvist af en aggressiv hushumlebi dronning – en “hjemvender” som kunne huske hvordan man overvinder humleklappen. Disse dronninger der vender tilbage til fødehjemmet er særlig emsige – så jordhumlen måtte vige pladsen. Den tredje humle er bare forsvundet – om den er forlist eller bare har tabt lysten er svært at sige.

Bjergfersken – smuk og populær hos humlebier og andre vilde bier. Og så giver den rigtig mange frugter…..

Til gengæld er alle andre forblevet deres boliger tro. Det gælder havehumlen, “carporthumlen” – “saunahumlen” og den 4. indsatte jordhumle.
Desuden så jeg endnu hushumle dronning med fyldte pollensække forsvinde ind i en af carportkasserne i dag – åbenbart har hun været indflyttet nogle dage uden at jeg har bemærket det.

Til min store glæde lykkedes det mig at indsætte endnu en havehumle med succes i forgårs, samt en agerhumledronning i går. Begge indsættelser kan ses i nedenstående video. I denne er også vist indsættelsen af jordhumle nr. 4.

Indsættelse af en jord-, have- og agerhumle

Status for mine humlebeboelser

For at lette overblikket er her kort de nuværende beboelser:

5. Mørke jordhumlebier
2. Hushumlebier
2. Havehumlebier
1. Agerhumlebi

Dette indlæg blev udgivet i Humlebisæson 2023. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Humlebi beboelser – status 20.4.2023

 1. Henrik Østerlyng skriver:

  Bjergfersken? Hvor er den smuk! Men jeg kan simpelthen ikke finde noget der hedder sådan på dansk. Er det mon den sort, der hedder Prunus persica ‘Melred’?

  • Knud skriver:

   Hej Henrik
   Du har fuldstændig ret. Har købt den her i Tyskland. Der hedder den Roter Weinbergpfirsich.
   vh
   Knud

   • Henrik Østerlyng skriver:

    Jeg har netop besøgt Aldershvile Planteskole i Bagsværd, det nok mest velassorterede plantecenter i hovedstadsområdet, men desværre uden at finde en ‘Melred’. De har alt muligt andet spændende: Skærmsølvblad, Ellebladet bærmispel, Ærtebusk, Judastræ med hvide blomster, en kæmpe Perlebusk, osv. og jeg kom afsted med en grøn solbær, men ingen knaldrøde prunus persica som din. Det må vist blive ved tanken i denne omgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *