Humlebi-haven i september

Selvom vi snart skriver oktober i kalenderen og der har været en enkelt frostdag, så er der stadigvæk mange blomster i min have og dermed nok føde for det fåtal af humlebier som stadigvæk er under vejs.
Det er ikke mange og jeg kender dem næsten med “fornavn” – en Agerhumle drone og en Mørk jordhumledronning. De har så til gengæld alle herlighederne for sig selv..
Nedenstående video viser en ny Hushumle dronning sammen med en Stenhumle drone i kornblomst primo september og derefter en ny Mørk jordhumle dronning i Linaria her ultimo september.

Nedenfor ses den samme Mørke jordhumle dronning på forfatterens hånd indtagende lidt tiltrængt forstærkning i form af sukkervand fra en legoklods en kold september dag. Derefter var den så tung at den næsten ikke kunne lette – men senere på dagen fløj den muntert rundt i blomsterne.

Mørk jordhumle dronning får en tiltrængt energidrink af forfatterens hånd….

Det milde efterår bevirker, at vi stadigvæk kan nyde mange pragtfulde bi-blomster i haven – til stor glæde for de resterende nye dronninger som så kan fylde energiforrådene til den forestående lange dvaleperiode indtil marts-april måned næste år.
Det er lang tid, at energireserverne skal række og det er da også kun en brøkdel som når igennem – i gennemsnit kun 1 ud af 10. Derfor er blomstertragten her i efteråret så vigtig for den næste generation af humlebier! Så glem ikke at så humlebi-planter der blomstrer eftersommer/efterår!!!

Dette indlæg blev udgivet i Humlehaven. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *