Gode humleplanter i maj-juni

Her er fotos/videoer af gode velbesøgte blomsterplanter i min have netop nu

Velbesøgte blomster i min have maj-juni

Hvis man vil have mange humlebier i sin have og i det hele taget fremme insektlivet – så er det ikke uvæsentligt hvilke blomster, buske og træer man planter. Inden jeg i et senere indlæg vil komme med nogle konkrete plantelister samlet ind fra nettet – vil jeg hellere – nu og her billedgøre mine erfaringer fra min egen lille have. De vigtige vækster for dronningerne i marts/april tager jeg senere….

Nedenfor ses nogle planter i min have som lille skovhumle gerne besøger for tiden…

Hindbær er meget populær hos agerhumle og lille skovhumle i min have. Denne bærbusk er sammen med mange andre bærbuske, fx solbær, ribs, stikkelsbær meget populære blandt humlebier for de giver store mængder pollen og nektar.

Agerhumlerne har næsten samme smag som lille skovhumle

Andre vilde bier end humlebier er glade for allium – her flot sorthvid jordbi

Se iøvrigt min planteliste for 1-årige humleplanter her

Dette indlæg blev udgivet i Humlehaven. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *