Alle humlebi kasser er nu på nær den én agerhumlekasse tomme og blevet rengjorte. En del var blevet angrebet af voksmøllet efter at de sidste humlebier enten var døde eller havde forladt kassen. Disse irriterende skabninger finder næsten altid vej til ubeskyttede voksceller. Man kan dog hævde at de fungerer som en naturlig rengøringskolonne for efterladte bikolonier.
Virginsk ærenpris (Veronicastrum virginicum) blomstrede flittigt i juli og begyndelsen af august. Den er biernes foretrukne nektar og pollenkilde i den tid og giver god mulighed for at observere alle gængse arter af humlebier. I år synes jeg der har været usædvanlig mange snyltehumlebier. Et lille udpluk kan ses i nedenstående klip hvor det første gang er lykkedes at indfange en stensnyltehumle dronning (Bombus rupestris) samt drone.
Her medio august ser jeg næsten kun agerhumlebier i haven. Her er igen Læge-Oksetunge (Anchusa officinalis) som virker til at være den foretrukne fødekilde. Denne flotte staude må ikke mangle i enhver have. Jeg har nu skåret den tilbage 3 gange og den kommer med nye blomster allerede efter få uger. Den fortsætter helt til den første frost viser sig.
I næste blogindlæg vil jeg som vanligt komme ind på de bedste bi-planter i min have 2023.
Indtil da kan man jo studere Elke’s inspirerende fortegnelse over “Gode ét- og flerårige humlebi planter til humlebi-haven” som jeg efter bedste evne har oversat her.